ACTUEEL

Provincie kijkt streng naar nieuwbouw OZG

De Provincie Groningen stelt strenge eisen aan de nieuwbouw van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) aan de A7 tussen Winschoten en Zuidbroek. De OZG bouwt een nieuw ziekenhuis en het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten verdwijnt. Dat meldt RTV Noord.

Knelpunten locatie

Het nieuwe ziekenhuis moet over vijf jaar zijn deuren openen. De locatie is nog niet geheel zeker. Eerst moet er met het Provinciebestuur gesproken worden over de mogelijkheden. Gedeputeerde William Moorlag laat RTV Noord weten dat de knelpunten ondermeer zitten in de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, het landschap rondom het ziekenhuis van de OZG en de goede verspreiding van zorg over het gebied. Moorlag wil het nieuwe ziekenhuis 'zorgvuldig ruimtelijk inpassen'.

Locatiekeuze

De raad van bestuur van de OZG pint zich niet vast op de locatie op de A7, maar staat ook open voor suggesties van de gemeente Delfzijl.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top