ACTUEEL

Erasmus MC opent centrum voor patiënt uit het buitenland

Erasmus MC, KLM Health Services en Royal Schiphol Group hebben het International Patient Center (IPC) opgericht. Het centrum biedt hoogcomplexe zorg aan patiënten uit het buitenland die voor een behandeling naar Nederland komen.

Het centrum is gesitueerd in het Erasmus MC in Rotterdam. Een coördinator van het IPC bemiddelt tussen de patiënt en de specialistische zorgverlening en regelt met KLM Health Services en Royal Schiphol Group het (medisch) vervoer, de voorzieningen en het verblijf van de internationale patiënt. IPC wordt geleid door managing director Stephanie de Blécourt. 

Reden voor de oprichting is de internationaal hoog aangeschreven gezondheidszorg in Nederland en de kansen die dat oplevert voor medisch toerisme, aldus de initiatiefnemers. Daarnaast wordt volgens de partijen de wetenschappelijke kennis vergroot door meer patiënten in Nederland te behandelen. "Dat komt ook de kwaliteit van zorg voor alle patiënten in Nederland ten goede", stellen zij.

Zorgvraag

Ernst Kuipers, voorzitter raad van bestuur Erasmus MC: "Onze visie is om complexe medisch specialistische zorg van het Erasmus MC wereldwijd te koppelen aan de zorgvraag van de internationale patiënten. De Nederlandse gezondheidszorg is de beste van Europa en staat hoog in internationale ranglijsten. Nederland scoort gemiddeld een 9,3 op de Euro Health Consumer Index. Dat biedt kansen om van Nederland een belangrijke bestemming voor medical travel te maken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top