ACTUEEL

VieCuri opent transferafdeling voor wachtende oudere

VieCuri Medisch Centrum heeft sinds 19 februari een afdeling voor patiënten die zijn uitbehandeld in het ziekenhuis, maar nog niet terechtkunnen in een andere instelling. Met het zogeheten Transferium wil het ziekenhuis bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor ouderen.

VieCuri wil met het Transferium het wachten op een plek in een andere instelling zo aangenaam mogelijk maken. De afdeling, die plaats biedt aan acht patiënten, heeft een huiselijke sfeer, er worden activiteiten georganiseerd en de patiënten blijven in contact met hun medisch team. 

Het ziekenhuis verwacht op de afdeling optimale zorg te kunnen bieden aan deze groep patiënten en ondertussen te kunnen zorgen voor passende vervolgzorg. Dit moet leiden tot een betere beschikbaarheid van ziekenhuisbedden, waardoor patiënten die een medische behandeling nodig hebben sneller geholpen kunnen worden.

Keurmerk

Begin dit jaar raakte het ziekenhuis het keurmerk Seniorvriendelijk van KBO-PCOB kwijt. Het ziekenhuis zou volgens de landelijke ouderenorganisatie onder meer niet genoeg moeite doen om oudere patiënten die hulpbehoevend zijn goed over te dragen aan een zorginstelling. Het Transferium is een initiatief van het ziekenhuis om de ouderenzorg te verbeteren, schrijft VieCuri. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top