ACTUEEL

Florence en HWW zorg organiseren acute zorg samen

Zorgaanbieders Florence en HWW zorg gaan de ongeplande acute zorg in de avond, nacht en het weekend samen verzorgen. Hiertoe tekenden zij donderdag een intentieovereenkomst. De organisaties denken dat de samenwerking leidt tot betere en efficiëntere zorg, tegen lagere kosten.

Het gaat bijvoorbeeld om een oudere die ’s nachts uit bed valt en de personenalarmering inschakelt. Voor HWW zorg en Florence is het momenteel onrendabel om acute ongeplande zorg 'buiten kantooruren' aan te bieden, schrijven zij. De zorg brengt hoge kosten met zich mee die de partijen slechts deels vergoed zien door zorgverzekeraars.

"Door het gezamenlijk te regelen kan het efficiënter", zegt Desiree Sollewijn Gelpke, bestuurder bij HWW zorg. "Dit zorgt voor lagere kosten. Daarnaast kunnen we beter inspelen op de behoefte van onze cliënten en de kwaliteit van onze dienstverlening verbeteren." Niels Honig, bestuurder van Florence, vult aan: "Onze cliënten worden steeds ouder, blijven langer zelfstandig wonen, maar hebben ook steeds zwaardere zorg nodig. Dan moet je naar creatieve oplossingen zoeken."

Coöperatie Thuis&Veilig

De samenwerking tussen Florence en HWW zorg vloeit voor uit de Coöperatie Thuis&Veilig, waarvan Florence een van de oprichters is. De coöperatie streeft naar een landelijke dekking van bereikbaarheid en beschikbaarheid van verpleegkundige inzet bij acute zorgvragen in de avonden, nachten en weekenden. Acute zorg kan volgens de initiatiefnemers slimmer, goedkoper en kostendekkend zijn als zorgaanbieders en zorgverzekeraars het samen doen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top