ACTUEEL

Inspectie beëindigt aanwijzing Westfriesgasthuis

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de aanwijzing voor het Westfriesgasthuis in Hoorn beëindigd. Het ziekenhuis heeft het Convenant Medische Technologie volledig geïmplementeerd, meldt de inspectie vrijdag.

Het Westfriesgasthuis werd vorig jaar op de vingers getikt nadat tekortkomingen waren geconstateerd in de toepassing van het convenant in het ziekenhuis. Het convenant geeft een nadere invulling aan de risicobeheersing en de veilige toepassing van medische technologie binnen de ziekenhuiszorg. Tijdens een inspectiebezoek op 8 juni constateerde de inspectie dat er in het Westfriesgasthuis wel procedures zijn, maar dat deze onvoldoende in lijn zijn met het convenant. Ook had het ziekenhuisbestuur onvoldoende in beeld hoe de invoering van het convenant er werkelijk voor stond.

Het ziekenhuis stelde direct na het inspectiebezoek een actieplan op. Zo werd een interventieteam aangesteld dat aan de slag ging met het verbeteren van de naleving van het convenant. Normaliter doen zorgorganisaties dit pas nadat de inspectie een formeel oordeel heeft uitgesproken.

Het Westfriesgasthuis had hiermee echter nog niet alle tekortkomingen weggenomen, constateerde de inspectie destijds. Het Westfriesgasthuis kreeg zes maanden de tijd om de problemen op te lossen. Het ziekenhuis heeft op tijd aan alle vereiste verbeteringen voldaan, waarop de inspectie de aanwijzing heeft beëindigd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top