ACTUEEL

André Knottnerus wordt voorzitter commissie wietteeltproef

André Knottnerus wordt per 1 maart de voorzitter van de onafhankelijke adviescommissie die het experiment met gedoogde wietteelt gaat ondersteunen. Dit hebben minister Bruins voor Medische Zorg en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid gemeld in een brief aan de Tweede Kamer.

Knottnerus is hoogleraar huisartsgeneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Hij was van 2010 tot begin 2017 voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en van 2009 tot 2013 voorzitter van de sectie Geneeskunde van de KNAW. Sinds begin 2017 is hij onder meer voorzitter van de adviesraad van KWF Kankerbestrijding.

De adviescommissie 'Experiment gesloten coffeeshopketen' bestaat uit deskundigen en wetenschappers op het terrein van preventie en (verslavings)zorg, voedsel en waren, justitie, lokaal bestuur en internationaal recht. De commissie gaat advies uitbrengen over de vormgeving van het experiment met cannabisteelt voor recreatief gebruik in de gesloten coffeeshopketen. Ook gaat de commissie adviseren welke gemeenten gaan deelnemen aan de proef.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top