Finance

Pekela zet grond voor nieuwbouw OZG in uitverkoop

De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) kan voor het symbolische bedrag van één euro een stuk grond kopen langs de Provincialeweg in Nieuwe Pekela. De gemeente Pekela hoopt de OZG zo over te halen om het nieuwe ziekenhuis in Pekela te bouwen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Medische zorg garanderen

Het college van burgemeester en wethouders van Pekela maakt zich ernstig zorgen over de medische zorg in de regio Zuidoost-Groningen. Burgemeester Meindert Schollema is bang dat zowel het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal als het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten het op korte termijn het financieel gezien erg moeilijk krijgen. Patiënten zouden dan voor spoedoperaties aangewezen zijn op het UUMCG.

Locatie

De OZG heeft een locatie aan de A7 op het oog voor de nieuwbouw, maar volgens Schollema is Nieuwe Pekela een ideale standplaats. Hij wijst in het Dagblad van het Noorden op een eerder onderzoek waaruit blijkt dat Nieuwe Pekela de beste plek is voor een uitvalsbasis voor hulpverleningsdiensten. De locatie is een goed bereikbaar vanuit Veendam, Stadskanaal en Winschoten, meent de burgemeester.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

8 februari 2010

schollema legt de vinger wel op een zere plek: de huidige locaties van OZG bieden Oost-Groningen nog de nodige zorg. concentratie langs de A7 kan een goede oplossing zijn voor de zorg in de gemeente Oldambt, maar is voor het zuidoosten van de provincie geen oplossing als ook het Refaja bij OZG betrokken gaat worden.

voor het gebied rond en ten noorden van Delfzijl is de dreiging nog groter, nu OZG een aantal afdelingen lijkt te gaan concentreren. Een specifiek probleem is dat de voornaamste OV-verbindingen in de provincie via de stad Groningen lopen en de patiënten die nu OZG Delfzijl bezoeken liever voor de ziekenhuizen in Stad zullen kiezen. dan gaat een deel van de economies of scale voor het fusieziekenhuis teloor.

Top