ACTUEEL

Sneller ontslag voor chronisch zieken bij reorganisatie

Reumapatiënten verliezen sneller hun baan bij reorganisaties. Althans, die indruk heeft het Reumafonds. De organisatie pleit voor onderzoek naar ontslag bij chronisch zieken omdat concrete cijfers ontbreken. Het roept werkgevers op om meer moeite te doen om chronisch zieken voor hun bedrijf te behouden.

Toename ontslag onder chronisch zieken

Voorzitters Alexander Rinnooy Kan van de SER en Loek Hermans van MKB-Nederland ondersteunen dit verzoek. Het Reumafonds zegt steeds vaker te horen van patiënten dat ze hun baan kwijt raken door hun aandoening. Vooral in januari was er een flinke toename, aldus een woordvoerster vrijdag. Dat ligt volgens haar aan de economische crisis. De organisatie wil weten hoeveel mensen exact worden ontslagen omdat zij chronisch ziek zijn. “Wij hopen dat een instantie de handschoen oppakt”, aldus de woordvoerster. Uit onderzoek van het Nivel bleek vorig jaar dat de arbeidsparticipatie onder chronisch zieken juist stijgt.

Volgens de wet mag iemand niet worden ontslagen op grond van een ziekte. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top