ACTUEEL

Bussemaker steunt leerstoel ethiek en spiritualiteit

Een bijzondere leerstoel Ethiek en spiritualiteit van de palliatieve zorg vindt staatssecretaris Jet Bussemaker een goed idee, maar haar steun betekent niet dat zij de leerstoel ook sowieso zal betalen. Dat bleek woensdag tijdens het debat in de Tweede Kamer over palliatieve zorg.

Vergroting kennis

De Associatie van zelfstandige high care hospices werkt aan de komst van de leerstoel aan de Universiteit van Tilburg. Bussemaker steunt de vergroting van de kennis over ethiek en geestelijke verzorging bij palliatieve zorg, maar vindt dat ook maatschappelijke organisaties hier een rol in kunnen spelen.

Plan van aanpak

Bussemaker komt dit jaar met een plan van aanpak voor de palliatieve zorg in 2011. Het huidige plan bestrijkt de periode 2008 tot en met 2010.

Toneeldebut

Tijdens het debat liet Bussemaker ook weten haar toneeldebuut te maken in De Afscheidsmonologen, een theatervoorstelling met humoristische en ontroerende verhalen over sterven en rouwverwerking.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top