ACTUEEL

Zorggroep Solis en Dimence slaan handen ineen

Zorggroep Solis en Dimence hebben de handen ineengeslagen. Doel van de samenwerking is om elkaar te versterken en te ondersteunen in het aanbod van gespecialiseerde zorg. De samenwerking vindt plaats onder het mom van 'goed noaberschap', oftewel burenhulp.

Dimence biedt specialistische ggz aan volwassenen en ouderen in de provincie Overijssel. Solis biedt ouderenzorg in de regio rond Deventer.

Solis heeft steeds meer cliënten met psychiatrische en/of gedragsproblemen. Dimence gaat deze cliënten, maar ook de hulpverleners, direct en indirect ondersteunen met specialistische ggz. Hierdoor kunnen cliënten met psychische problemen toch blijven wonen in hun vertrouwde omgeving.

Dimence heeft regelmatig te maken met cliënten waarbij, naast psychische problemen, ook ouderdomsproblematiek een rol speelt. Hierin gaat Solis vanuit haar expertise ondersteuning bieden, waardoor ook deze cliënten op hun vertrouwde plek kunnen blijven.

Advies

Indirecte ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit het adviseren van een team over hoe om te gaan met het gedragsprobleem van een cliënt of het geven van een training door een specialist ouderengeneeskunde. Ook gaan nabijgelegen teams elkaar ondersteunen bij acute vragen, bijvoorbeeld op locaties met een minimale bezetting.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top