ACTUEEL

Kabinet gunt wietteeltexperiment vier jaar

De proef met gereguleerde wietteelt gaat vier jaar duren. Daarna wordt het experiment een half jaar lang afgebouwd, maar dan is het voorlopig klaar, schrijft het kabinet aan de Tweede Kamer.

Het kabinet kondigde bij zijn aantreden aan binnen een half jaar met een 'experimenteerwet' te willen komen om het wietteeltexperiment mogelijk te maken. Dat halen minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en zijn collega Bruno Bruins van Volksgezondheid niet. Ze willen het advies afwachten van de onafhankelijke commissie die zich over de proef buigt. Die commissie heeft tot eind mei de tijd.

Met "een uiterste inspanning" hopen de twee ministers de wet vervolgens vóór de zomer nog naar de Kamer te sturen. Eind dit jaar moet de verdere regelgeving rond zijn, zodat in de loop van volgend jaar de afgesproken zes tot tien gemeenten met de proef kunnen beginnen.

Vooral regeringspartij ChristenUnie, die instemde met het experiment maar eigenlijk niets ziet in gereguleerde wietteelt, had op een duidelijke einddatum aangedrongen. De partij wilde voorkomen dat de proef eindeloos zou duren en zo sluipenderwijs staande praktijk zou worden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top