Finance

ZN wijst voorstel FNV over compensatieregeling af

Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) wijst een verbetervoorstel voor de Compensatieregeling Eigen Risico (CER) voor chronisch zieken door FNV Bondgenoten van de hand. De vakbond, die vindt dat de huidige regeling niet voldoet, kwam onlangs met een verbetervoorstel en wil daarbij dat de zorgverzekeraars de compensatieregeling gaan uitvoeren.

Verbeterplan compensatieregeling

In het plan van FNV Bondgenoten zou de Zorgverzekeringswet een inkomensafhankelijke premie moet hebben, zonder eigen risico. Kan dit niet, dan stelt FNV Bondgenoten dat de CER dusdanig aangepast moet worden dat iedereen met een aantoonbare handicap of gebrek in aanmerking komt voor de compensatie waar het gaat om extra kosten die onder de zorgverzekeringswet vallen. De uitvoering van de nieuwe regeling moet terecht komt bij de zorgverzekeraars, zo wil FNV Bondgenoten.  De compensatieregeling wordt nu uitgevoerd door het CAK.

Overheidsmaatregel

Branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt echter dat een dergelijke overheidsmaatregel ook door een instantie namens de overheid uitgevoerd zou moeten worden: “De problemen bij het CAK moeten niet worden afgewenteld op private zorgverzekeraars”.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top