ACTUEEL

Animo bouwimpuls overtreft middelen

De bouwimpuls voor AWBZ-instellingen is met 178 miljoen euro overtekend. Er is 160 miljoen euro beschikbaar, maar de goedgekeurde bouwprojecten kosten 338 miljoen euro. Dat meldt Zorgvisie naar aanleiding van het overleg in de Tweede Kamer over het scheiden van wonen en zorg.

Selectie door NZa

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft in totaal 338 miljoen euro aan projecten goedgekeurd. Het gaat om 79 instellingen, weet Zorgvisie. Uit deze instellingen heeft de NZa een selectie gemaakt. De zorgautoriteit heeft vooral gekeken naar projecten die snel kunnen starten, omdat de 160 miljoen euro dit jaar nog moet worden uitgegeven. Gebeurt dit niet, dan verdwijnt het geld in de staatskas. De geselecteerden hebben inmiddels bericht gekregen van de NZa.

Overige projecten

Wat er gebeurt met de plannen die de selectie van de NZa niet hebben doorstaan, is nog onduidelijk. Staatssecretaris Jet Bussemaker stelde tijdens het debat dit nog te bestuderen. Branchevereniging ActiZ pleit voor financiering van de overige projecten.

Meerbedskamers vervangen

De bouwimpuls is vooral bedoeld om drie- of meerbedskamers in de verpleging te  vervangen alsmede als rood en oranje aangemerkte gebouwen in de gehandicaptenzorg. Bussemaker verwacht dat er 3.400 meerbedsplaatsen in de verpleging verdwijnen. In totaal zijn er 8.700. In de gehandicaptenzorg verdwijnen er 2.700 van de 4.800 meerbedsplaatsen.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top