Finance

EZ subsidieert luxe privé-verslavingskliniek

Het ministerie van Economische Zaken steekt 600.000 euro subsidie in een luxe privékliniek voor verslaving, burn out en depressie op Curaçao. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Privékliniek voor professionals met status

Oud Jellinek-bestuurder en psychiater Christan Krappel is mede-initiatiefnemer van de privékliniek die zicht richt op directeuren, advocaten, medisch specialisten; mensen met veel verantwoordelijkheid en weinig tijd. Voor 600 euro per dag krijgen ze een behandeling die gemiddeld vier weken duurt. De familie of partner kan tijdens de behandeling in het vijf sterrenhotel verblijven dat bij het centrum hoort. Krappel vergelijkt de voorziening met het luxueuze Amerikaanse Betty Ford Center.

Zorgverzekering

Volgens Krappel komen de meeste cliënten vanwege een burn-out en/of depressie. Gaat het om verslavingsproblemen, dan gaat het meestal om alcohol en/of cocaïne. Krappel verwacht dat de meesten om privacy-redenen geen beroep op hun zorgverzekering zullen doen om de kosten deels vergoed te krijgen. Doen ze dit wel, dan betalen ze bij een toereikende zorgpolis geen 600 maar rond de 200 euro per dag.

Ambities

De kliniek start met 24 bedden en heeft de ambitie naar 48 uit te breiden. Verder hoopt de kliniek haar vestigingen uit te breiden naar de VS, de Arabische wereld en Rusland, meldt het Financieele Dagblad.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top