ACTUEEL

Inspectie brengt farmaceuten verrassingsbezoek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat geneesmiddelenfabrikanten voortaan onaangekondigd bezoeken.  De inspectie wil met name weten of farmaceuten een kwaliteitssysteem hanteren en dit ook daadwerkelijk gebruiken.

Veilig en betrouwbaar

Geneesmiddelenfabrikanten moeten voor het produceren van geneesmiddelen een vergunning van de minister hebben. De IGZ handhaaft deze wettelijke verplichting in Nederland. De inspecties die de IGZ hiertoe uitvoert, zijn gericht op de naleving van de richtlijnen voor Good Manufacturing Practice (GMP). Onderdeel hiervan is een goed werkend, operationeel kwaliteitssysteem. Dit moet er voor te zorgen dat geneesmiddelen veilig en betrouwbaar zijn.

Verschil

Jaarlijks bezoekt de IGZ 100 tot 150 fabrikanten van geneesmiddelen. Met de onaangekondigde bezoeken wil de IGZ kunnen beoordelen of er verschil is in resultaat tussen aangekondigde en onaangekondigde inspecties.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

frytnSwNPi

30 maart 2013

Ik begrijp heel veel niet. Waarom, in heealsnamm, heeft die man zijn gang kunnen gaan, terwijl begin jaren 90(!) al bekend was wat er speelde bij deze arts, welke fouten hij maakte, zijn verslavingen etc. etc. De Inspectie voor de Gezondheidszorg ging er voor het gemak maar van uit, dat de arts wel op non actief zou staan, geen gevaar vormde voor patienten. Naar slachtoffers werd niet omgekeken. Schokkend vind ik het! De Raad van Bestuur heeft zich enorme zorgen gemaakt om de arts, regelingen getroffen voor hem, maar WAAROM???? Hoe is het mogelijk dat die man gewoon weer aan het werk kon gaan? Gewoon doorbetaald werd? Als je dat soort dingen flinkt (want dat vind ik het, flikken) dan heb je het recht niet meer om je met mensen bezig te houden, daar blijf je met je handen vanaf! Als je al niet eens op jezelf kan passen, wat is er dan te verwachten van de zorg die je hebt voor andere (zieke) mensen?!Er is absoluut geen controle op dit soort figuren. Hij is niet alleen schuldig, iedereen die op de hoogte was en er geen vinger naar uit heeft gestoken, deze man de hand boven het hoofd heeft gehouden, is medeschuldig aan de schade die is toegebracht aan de patienten. Mensen die verwachten in goede handen te zijn. Een geheel gerechtvaardigde verwachting lijkt mij! Deze mensen zijn voor de rest van hun leven beschadigt en getekent, hebben geen vertrouwen meer in de gezondheidszorg, en geef ze eens ongelijk .Maar waarom moeten deze beschadigde mensen nu ook nog vechten voor hun gelijk? Terwijl het onomstotelijk bewezen is wat er zich allemaal heeft afgespeeld, een schande vind ik het, en dan druk ik me zelf heel erg zachtjes uit.

Top