ACTUEEL

Familie Radboud-relschopper bedreigt journalist

Dagblad de Gelderlander heeft besloten een interview met de familie van een verdachte van het dodelijke scooterongeval in Nijmegen niet te publiceren, nadat de broer van een verdachte een journalist had bedreigd. Eerder bedreigden de scooterrijders op de avond van het ongeval het personeel van UMC St Radboud in Nijmegen.

Vlucht voor politie

Een 18-jarige jongen bedreigde een redacteur met de dood, meldde De Gelderlander dinsdag. De jongen is aangehouden, zit voor drie dagen vast en wordt verhoord, aldus de politie. Volgens De Gelderlander gaat het om de broer van de 19-jarige scooterrijder die een voetganger doodreed op een zebrapad in Nijmegen, toen hij samen met een vriend voor de politie op de vlucht was.

Bedreigers UMC St Radboud

De Gelderlander wilde een interview plaatsen met de moeder en zus van een van de verdachten die op 15 januari een voetganger doodreden met hun scooter. De twee uitten vervolgens doodsbedreigingen tegen het medisch personeel van het UMC St Radboud. De twee zitten vast wegens doodslag.

Bedreiging om interview

De broer van een van de verdachten kwam vrijdag naar de redactie van de Gelderlander en eiste dat de krant zou afzien van publicatie. De jongen bedreigde daarbij een redacteur. De zus en moeder hebben hun medewerking aan het interview inmiddels ingetrokken, aldus de krant.

Motieven

“We hadden natuurlijk het liefst wel gepubliceerd”, zegt hoofdredacteur Kees Pijnappels. “Maar we zijn moreel schatplichtig aan de zus en moeder. Door hun besluit om hun medewerking in te trekken kunnen we nu niet publiceren.” De motieven voor dat besluit laten zich “wel raden”, aldus de hoofdredacteur. “Het is in hun belang dat wij niet publiceren.”

Bedreiging journalist

De 18-jarige uitte zijn bedreiging vrijdag in de receptiehal tegen een redactiechef. Indirect bedreigde hij ook de journalist die het interview schreef, stelt Pijnappels. “Omdat het in de hal gebeurde, waren een hoop mensen getuige. De kwestie zorgt voor onrust. Dit kan absoluut niet door de beugel.” De redactiechef deed maandag aangifte.

Excuusbrief familie verdachte

De Gelderlander publiceerde eerder een excuusbrief van familieleden van een verdachte van het scooterongeval. Het gaat nu om de familie van de andere verdachte, aldus Pijnappels. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top