ACTUEEL

‘Begeleid onzorgvuldige patiënt met medicatie’

Bijna de helft van de chronisch zieke patiënten kan als ze hun medicijnen op de juiste manier innemen beter worden behandeld. Daarom moeten ze begeleiding krijgen. “Dan neemt het percentage successen met 40 procent toe”, schrijven onderzoekers van de universiteiten van Maastricht, Wageningen en het Britse Brighton dinsdag in het wetenschappelijke tijdschrift Archives of Internal medicine.

Risico’s verkeerde medicatie

Veel patiënten met chronische aandoeningen nemen hun medicatie niet goed in. Zij onderschatten het risico van gemiste doseringen of vergeten de medicijnen in te nemen. Volgens de onderzoekers is het rendement van de behandeling daardoor niet optimaal en is de behandeling aanzienlijk duurder. Dat komt omdat er extra medische onderzoeken nodig zijn, patiënten meer of duurdere medicijnen krijgen of omdat zij moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top