ACTUEEL

PGGM benoemt Hans Op ‘t Veld tot hoofd Responsible Investment

PGGM heeft Hans Op ‘t Veld per 1 mei benoemd tot hoofd Responsible Investment (RI). Hij vervangt CIO Private Markets Frank Roeters van Lennep die deze functie momenteel waarneemt.

Op ‘t Veld is sinds 2007 werkzaam bij PGGM en is momenteel als hoofd Listed Real Estate verantwoordelijk voor de beursgenoteerde vastgoedbeleggingen van PGGM. Ook is hij Fund Manager van het PGGM Listed Real Estate Fund. Verder is hij onderzoeker aan de Amsterdam School of Real Estate en bestuurslid van de European Public Real Estate Association (EPRA).

In zijn nieuwe functie gaat Op ‘t Veld leiding geven aan het team van Responsible Investment en rapporteren aan de CIO’s van PGGM Vermogensbeheer. Het team is verantwoordelijk voor de verankering en doorontwikkeling van het duurzaamheidsbeleid van PGGM. 

PGGM beheert voor diverse pensioenfondsen een vermogen van in totaal meer dan 200 miljard euro. De bekendste klant van PGGM is het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), waar PGGM ook uit voortkomt. In 2008 is PGGM van PFZW afgesplitst.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top