ACTUEEL

Wijk GGD’ers aan kop als meest invloedrijke persoon

Wie wordt de meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid? Na vijf weken stemmen gaan Wijk GGD’ers Esther Pullen en Sarah Voss aan kop. Zij worden op de voet gevolgd door gezondheidsbevorderaar Marthine Bos en jeugdarts Janine Bezem.

Dat meldt GGD GHOR Nederland, dat de verkiezing samen met NPHF Federatie voor Gezondheid dit jaar voor de achtste keer organiseert. Het gaat om projecten die meehelpen om Nederland bewust een beetje gezonder te maken.

Verwarde mensen

Het project van Wijk GGD’ers Esther Pullen en Sarah Voss gaat om de juiste zorg om te voorkomen dat het gedrag van verwarde mensen escaleert. Marthine Bos is gezondheidsbevorderaar van GGD IJsselland. Zij onderzocht en sprak met Somalische vrouwen in Nederland over seksualiteit voor en na hun migratie. Janine Bezem is jeugdarts bij GGD Gelderland-Midden. Zij onderzocht een nieuwe werkwijze waarbij kinderen die bij de jeugdgezondheidszorg komen, eerst gezien worden door een doktersassistente, die alleen doorverwijst naar de jeugdarts of jeugdverpleegkundige als dat nodig is. Zo ontstaat ruimte voor kinderen die extra zorg en begeleiding nodig hebben.

Vakjury

Het is nog een tussenstand, want de publieke stemming sluit op 30 maart. Daarna wordt de shortlist van vijf voorgelegd aan de vakjury. Die bestaat dit jaar uit Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, Connie Rijlaarsdam, winnares van vorig jaar, en Simon Broersma, hoofdredacteur (en blogger) van Skipr.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top