ACTUEEL

Chris Oomen steekt miljoenen in revalidatiekliniek

DSW-topman en filantroop Chris Oomen neemt het grootste deel van de financiering van het Daan Theeuwes Centrum (DTC) voor intensieve neurorevalidatie voor zijn rekening. De revalidatiekliniek voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar met hersenletsel opent in augustus of september haar deuren naast het St. Antoniusziekenhuis in Woerden.

Dat vertelt Adriaan Theeuwes, de vader van naamgever Daan Theeuwes, op 26 maart aan Quote.

Intensieve revalidatie

Daan Theeuwes liep zwaar hersenletsel op na een scooterongeluk. Als hij geen intensieve revalidatie had gehad in Atlanta, was hij voor de rest van zijn leven in een verpleeghuis beland. Nu woont hij op zichzelf, spreekt twee talen en kan weer wonen. Vader en zoon Theeuwes wilden dat jongeren in Nederland ook zulke intensieve revalidatie kunnen krijgen.Zo ontstond het idee voor het Daan Theeuwes Centrum.

Return on investment

Chris Oomen bleek meteen geïnteresseerd en besloot het initiatief te ondersteunen. Over de precieze investering doet de DSW-topman geen uitspraak. Waarschijnlijk komen Theeuwes en Oomen samen uit op 5 miljoen, zo stellen zij cryptisch in Quoute. Een return on investment is volgens de initiatiefnemers niet de inzet. Wel moet het DTC zich uiteindelijk zichzelf kunnen bedruipen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top