ACTUEEL

SP-routinier keert terug in Tweede Kamer

Oudgediende Henk van Gerven keert voor de SP terug in de Tweede Kamer. Van Gerven neemt de plaats in van Kamerlid Nine Kooiman, die om persoonlijke redenen haar Kamerlidmaatschap neerlegt.

Naar eigen zeggen is het Kooiman niet gelukt om de balans tussen moederschap en Kamerlidmaatschap te vinden. “Daardoor kan ik niet het Kamerlid zijn wat ik graag zou willen zijn", aldus Kooiman op de site van de SP.
Van Gerven (63) reageert bkij verrast op zijn benoeming. "Ik ben tot de vorige Kamerverkiezingen in 2017 ruim tien jaar Kamerlid geweest”, aldus Van Gerven in Medisch Contact. "Het was mijn lust en mijn leven, ik ben echt een politiek dier."

Gemeentepolitiek

Zijn terugkeer naar Den Haag heeft wel gevolgen voor zijn politieke activiteiten in de gemeente Oss, waar hij sinds juni 2017 afdelingsvoorzitter is. Daarnaast verwierf hij bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen een plek in de gemeenteraad. "Het Tweede Kamerlidmaatschap komt wel als een duveltje uit een doosje voor Oss”, zegt Van Gerven. "Ik blijf daar nog tot de coalitievorming rond is en alles in rustig vaarwater terecht is gekomen. Maar daarna vertrek ik. Een combinatie van Tweede Kamer en gemeenteraad is niet te doen.”
Oud-huisarts Van Gerven verwacht voor de SP weer een deel van de woordvoering op het terrein van zorg te kunnen gaan doen, aangezien dit ook deel uitmaakte van Kooimans portefeuille.  

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Jaap van den Heuvel

30 maart 2018

Gefeliciteerd Henk.

Top