ACTUEEL

Eerste ziekenhuis met ISO-certificaat informatiebeveiliging

Nij Smellinghe is het eerste ziekenhuis in Nederland dat het ISO-certificaat voor informatiebeveiliging heeft gekregen. Bestuursvoorzitter Norbert Hoefsmit van het Drachter ziekenhuis heeft het certificaat op 29 maart in ontvangst genomen.

Dat meldt Nij Smellinghe op haar website. Het gaat om de ISO 27001, de internationale kwaliteitsstandaard voor beveiliging van het vastleggen en uitwisselen van digitale data. 

Veilig ingericht

Nij Smellinghe gaat volgens de ISO-norm op een veilige en betrouwbare manier om met patiëntinformatie en andere gevoelige gegevens. De bijbehorende processen zijn goed in kaart gebracht en veilig ingericht. De medewerkers zijn zich ervan bewust dat ze zorgvuldig moeten omgaan met gevoelige gegevens.

“Nij Smellinghe heeft laten zien een bewust lerende organisatie te zijn die zichzelf doorlopend wil verbeteren”, stelt Kiwa Nederland, de organisatie die de certificering verzorgt. “Het certificaat ISO 27001 toont aan dat informatie correct is, goed beveiligd is en beschikbaar is waar nodig.”

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mary Derix Derix

3 april 2018

Proficiat, collega's van het Nij Smellinghe. Maastricht UMC+ heeft dit certificaat vorig jaar ook al behaald.

Top