ACTUEEL

‘Koppel zorgtoeslag aan inkomstenbelasting’

Het ministerie van Financiën bekijkt de mogelijkheden om het aanvragen van de zorgtoeslag te integreren met de aangifte inkomstenbelasting. Dat laat staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën op Nu.nl weten.

Samenvoegen papierstromen

De Jager denk dat het interessant kan zijn om de papierstromen samen te voegen. Op Nu.nl stelt hij: “Stel dat iemand 100 euro inkomstenbelasting moet betalen, maar ook 300 euro zorgtoeslag moet krijgen. Waarom maken we dan niet gewoon 200 euro over?”

Vereenvoudiging procedure

De samenvoeging mag de belastingaangifte echter niet moeilijker maken. "Momenteel doet een commissie in het kader van de brede heroverwegingen onderzoek naar het vereenvoudigen van belastingprocedures om de kosten voor de belastingdienst naar beneden te halen. Dat is dan vaak ook beter voor burgers en ondernemers”, aldus de staatssecretaris.

Overlap huurtoeslag beperkt

De huurtoeslag komt niet in aanmerking voor de regeling. Volgens De Jager is de overlap met de inkomstenbelasting te beperkt.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top