ACTUEEL

Thuishulp Monique B. in hoger beroep

Thuiszorgmedewerkster Monique B., die vorige week tot levenslang werd veroordeeld voor de moord op een bejaarde vrouw, gaat in hoger beroep. Dat heeft haar advocate Juliet Echteld woensdag laten weten.

Koelbloedige moord

De rechtbank in Den Haag legde B. een levenslange gevangenisstraf op, omdat zij bewezen acht dat B. de 78-jarige Maria Schermer koelbloedig en met ‘ongeremde agressie’ met meer dan vijftig messteken van het leven heeft beroofd. Volgens de rechters deed ze dat opzettelijk en met voorbedachten rade.

Levenslang

Het Openbaar Ministerie had achttien jaar cel geëist tegen de 38-jarige B. De rechter kwam tot een hogere straf, omdat B. alle medewerking heeft geweigerd, onder meer aan een psychologisch onderzoek. De advocate acht het ‘verbijsterend’ om levenslang op te leggen bij een enkelvoudige moord. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top