Vastgoed

Syntrus Achmea koopt twee zorglocaties

Syntrus Achmea koopt twee zorglocaties

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft twee nieuwe zorglocaties aangekocht. Het gaat om een gezondheidscentrum in Gilze en Rijen en een complex voor particuliere woonzorg in Amsterdam.

De aankoop in stadsdeel De Pijp in Amsterdam betreft een pand met 36 wooneenheden, waar zorgorganisatie Kloek zorg levert aan mensen met dementie. Het gebouw is langjarig verhuurd. Het gezondheidscentrum in Gilze en Rijnen is enkele jaren geleden herontwikkeld tot een modern centrum met 15 verschillende zorgdisciplines, waaronder twee huisartsenpraktijken, een apotheek, een fysiotherapeut, een podotherapeut en een verloskundigenpraktijk. Het gebouw is vrijwel volledig verhuurd.

Syntrus Achmea RE&F voegt de locaties toe aan zorgvastgoedfonds Achmea Dutch Health Care Property Fund. Dit fonds beheert levensloopbestendige woningen, particuliere woonzorglocaties, intramurale zorgcomplexen en eerste- en anderhalvelijnszorgcentra. Met de twee recente aankopen bestaat de portefeuille uit 21 objecten met een gezamenlijke waarde van ruim 350 miljoen euro. 

Strategie

"Deze aankopen passen in de groeistrategie van het zorgvastgoedfonds", zegt fondsmanager Marco Mosselman van het ADHCPF. "We willen meer beleggen in particuliere woonzorglocaties én in eerste- en anderhalvelijnszorgcentra. Met de acquisitie in Amsterdam houden we het zwaartepunt van het fonds bovendien in de vier grote steden. Deze strategie sluit goed aan op de behoefte van institutionele beleggers voor wie wij werken."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top