ACTUEEL

Marc Besselink benoemd tot hoogleraar Chirurgie UvA

Marc Besselink is benoemd tot hoogleraar Chirurgie, in het bijzonder Pancreas- en Hepatobiliaire (HPB) chirurgie, aan de Geneeskundefaculteit van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA). Naast zijn klinische werkzaamheden als HPB-chirurg richt hij zich op de alliantie tussen AMC en VUmc.

Besselink is sinds 2012 werkzaam in het AMC, binnen het Gastro-Intestinaal Oncologisch Centrum Amsterdam. Verder vertegenwoordigt hij het AMC in de commissie oncologie van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. Hij is bovendien actief in verschillende vakorganisaties op zowel landelijk als internationaal niveau. Besselink promoveerde in 2008 cum laude op onderzoek naar acute alvleesklierontsteking, volgde een masteropleiding Evidence-Based Health Care aan Oxford University en een fellowship minimaal invasieve HPB-chirurgie in Southampton, Engeland.

Besselink doet onderzoek naar nieuwe behandelmethoden voor alvleesklierkanker en alvleesklierontsteking, naar minimaal invasieve HPB-chirurgie en naar andere manieren om HPB-chirurgie zo effectief en veilig mogelijk uit te voeren. Veel van dit onderzoek voert hij uit binnen grote Nederlandse en internationale samenwerkingsverbanden.

Samenwerking

Ook richt Besselink zich op de alliantie tussen AMC het VUmc. Dit doet hij in nauwe samenwerking met de overige alliantie-partners, met diverse medische specialismen en met ziekenhuizen binnen oncologische netwerken voor HPB-aandoeningen. Besselink leidt tevens bachelor- en masterstudenten op en begeleidt arts-onderzoekers en chirurgen in opleiding.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top