ACTUEEL

Huisartsen starten proef om kwaliteit te vergelijken

Huisartsen beginnen dit jaar met een proef om de kwaliteit van hun werk inzichtelijk te maken. De Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) heeft woensdag een bericht hierover in het AD bevestigd.

Kwaliteit organisatie

Het is de bedoeling dat patiënten de kwaliteit van de huisartsen met elkaar kunnen vergelijken. Het gaat niet om de kwaliteit van de medische zorg die de artsen verlenen, maar om zaken als de telefonische bereikbaarheid, voldoende parkeergelegenheid bij de praktijk en een apart spreekuur voor bijvoorbeeld diabetespatiënten.

Inzicht in kwaliteit

Volgens een woordvoerster van de LHV is de proef een eerste stap om inzicht te geven in de kwaliteit van het werk van de dokters. De huisartsen ontwikkelen ook plannen om de kwaliteit van de medische zorg te beoordelen. Naar verwachting kunnen daarmee na de zomer de eerste concrete stappen worden gezet.

Andere initiatieven in de zorg

Ook andere partijen in de gezondheidszorg, zoals verpleeghuizen, specialisten en ziekenhuizen, werken aan methodes om de kwaliteit van hun werk duidelijk te maken. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top