Tech

ICT-ontwikkelaar gaat Duitse zorgmarkt op

RVC, ontwikkelaar van workflowsoftware voor ziekenhuizen met kantoren in Nederland en België, neemt het Duitse Allgeier Medical IT (AMIT) over. Samen gaan ze verder onder de naam RVC Medical IT. Het bedrijf houdt twee ontwikkelcentra, in Baarn en Freiburg.

Dat meldt RVC op 4 april in een persbericht. Door de overname kan RVC zijn producten op de markt brengen in de DACH-landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), en AMIT heeft zo meer marktkansen in de Benelux.

Er werken nu zo'n 70 mensen voor RVC Medical IT. Het bedrijf groeit naar een omzet van 10 miljoen euro. Beide leveranciers beloven hun activiteiten voort te zetten volgens de overeenkomsten van voor de overname en hun klanten onafhankelijk op dezelfde manier te bedienen.

Radiologie

Het bedrijf ontwikkelt klinische- en ziekenhuissoftware voor acquisitie, opslag en distributie van beelden, data en overige medische informatie. RVC is vooral bekend van Clinical Assistent. Het is door de overname meer gespecialiseerd in radiologie. AMIT levert aan meer dan 120 ziekenhuizen en meer dan 300 zelfstandig gevestigde specialisten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top