ACTUEEL

Pro Persona sluit ggz-kliniek voor vluchtelingen

Pro Persona gaat de ggz-kliniek voor vluchtelingen en asielzoekers, Phoenix in Wolfheze, per 1 oktober sluiten. De toestroom uit de doelgroep is te klein geworden. Pro Persona wil behandeling en herstel zo veel mogelijk bij de thuisomgeving van cliënten bieden.

Dat meldt dagblad de Gelderlander op 6 april. Het is de enige kliniek in Nederland die speciaal gericht is op behandeling van psychische problemen bij vluchtelingen en asielzoekers. Voor 30 medewerkers wordt een andere werkplek binnen Pro Persona gezocht. De patiënten van Phoenix gaan de komende maanden naar andere behandelafdelingen. De polikliniek transculturele psychiatrie van Pro Persona in Nijmegen blijft geopend.

PTSS

Phoenix was decennialang het behandel- en expertisecentrum op gebied van transculturele psychiatrie. Die kennis en ervaring is inmiddels ontwikkeld bij alle grote ggz-instellingen. Tot een kwart van de asielzoekers en vluchtelingen kampt met PTSS of depressie. Vooral vrouwen, ouderen en kinderen die alleen hebben gereisd, lopen risico op psychische problemen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top