ACTUEEL

Waterland en Westfriesgasthuis concentreren kinderrevalidatie

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend verhuist de afdeling kinderrevalidatie naar het Westfriesgasthuis in Hoorn. Het aantal kinderen dat op de locatie in Purmerend wordt behandeld is volgens landelijke eisen te klein om de behandelingen daar te kunnen blijven aanbieden.

Het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis zijn een jaar geleden gefuseerd tot één ziekenhuisorganisatie met locaties in Purmerend, Hoorn, Volendam, Enkhuizen en Heerhugowaard. De fusieorganisatie verwacht door kinderrevalidatie te concentreren behandelingen op hoog niveau te kunnen blijven aanbieden.

Kinderen kunnen met een revalidatiegeneeskundige vraag vanaf 9 april op de locatie in Hoorn terecht. Behandelingen die nog lopen worden zo mogelijk in Purmerend afgerond. Overname van de behandeling door de locatie in Hoorn vindt in overleg met de patiënt plaats.

Spreekuur

Een aantal onderdelen van de afdeling revalidatie blijven wel op de locatie in Purmerend aanwezig. Het gaat onder meer om het gezamenlijk spreekuur met de schoenmaker, waar kinderen met vragen voor steunzolen en speciale schoenen terechtkunnen. Ook de behandeling van klachten na handletsel blijft beschikbaar. Verder blijft paramedische ondersteuning op verwijzing van de kinderarts aanwezig op de locatie in Purmerend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top