ACTUEEL

Wijk-GGD’ers Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid 2017

Wijk-GGD’ers Sarah Voss en Esther Pullen zijn uitgeroepen tot meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid van 2017. De sociaal verpleegkundigen van GGD Hart voor Brabant kregen de prijs vanwege hun bijdrage aan een vernieuwende aanpak voor de omgang met personen met verward gedrag.

De vakjury beschrijft Voss en Pullen als "concreet, verbindend en in staat hulp te bieden aan een groep die buiten de boot dreigt te vallen". Het project van Wijk GGD’ers draait om het bieden van de juiste zorg om te voorkomen dat het gedrag van verwarde mensen escaleert. Dit doen zij door fysiek in de wijk aanwezig te zijn en snel met mensen in contact te komen. De wijk-GGD’er staat daarbij in contact met het netwerk om de mensen heen. Dat maakt de aanpak tot een succes, aldus de jury.

Verkiezing

Voss en Pullen kregen de prijs dinsdag in Utrecht uitgereikt tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid. Het is de achtste keer dat de NPHF Federatie voor Gezondheid en GGD GHOR Nederland de verkiezing Meest Invloedrijke Persoon Publieke Gezondheid organiseerden. De vakjury bestond uit commissaris van de Koning in Drenthe Jetta Klijnsma, Skipr-hoofdredacteur Simon Broersma en Connie Rijlaarsdam, meest invloedrijke persoon in de publieke gezondheid van 2016. Rijlaarsdam ontving de prijs vorig jaar voor haar project 'anticonceptie voor kwetsbare vrouwen'.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top