Gastvrijheid

ONVZ en FoodFirst Network slaan handen ineen

Zorgverzekeraar ONVZ en online platform FoodFirst Network gaan samenwerken om mensen te helpen gezonder te leven. ONVZ-verzekerden krijgen korting op een abonnement op het platform, waar ze bijvoorbeeld kookvideo’s kunnen bekijken met gezonde gerechten.

Met de samenwerking wil ONVZ zijn verzekerden "helpen en inspireren bij een goed en gezond leven". Bestuursvoorzitter Jean-Paul van Haarlem: "We geloven dat FoodFirst Network onze verzekerden kan helpen om gezondere keuzes te maken. Een gezond leven kent vele geheimen. Het gaat namelijk niet alleen om voeding en bewegen, maar ook om ontspanning en sociale contacten. De koks, artsen en andere deskundigen van FoodFirst delen hun adviezen, recepten en tips voor een gezond en vitaal leven."

Een van de gezichten van FoodFirst Network is meesterkok Rudolph van Veen. Hij en andere koks begeleiden kijkers stap voor stap, zodat zij eenvoudig met een laptop, tablet of telefoon in de keuken kunnen koken. Het platform bevat ook video's over beweging en ontspanning. Aan de keukentafel schuiven artsen, voedingsdeskundigen, diëtisten en psychologen aan, zoals Jaap Seidell, Hanno Pijl en Leonard Hofstra.

Chronische ziekte

Het platform is ook geschikt voor wie speciale dieetwensen heeft. Zo kunnen gebruikers in hun profiel bijvoorbeeld aangeven of ze willen afvallen, of dat ze een allergie of chronische ziekte hebben. Gebruikers met bijvoorbeeld een notenallergie krijgen geen recepten met noten en gebruikers met diabetes krijgen alleen suikervrije recepten te zien.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top