ACTUEEL

Aangifte na mishandeling medewerkster St. Elisabeth

De politie heeft dinsdagavond een 31-jarige inwoner van Goirle aangehouden op de eerste hulp van het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg voor mishandeling van een vrouwelijke beveiligingsmedewerkster. Ook bedreigde hij een receptioniste. Zowel het ziekenhuis als de beveiligingsmedewerkster hebben aangifte gedaan. Dat heeft de politie woensdag laten weten.

Woedeaanval

De man was rond zeven uur ‘s avonds samen met zijn moeder en zieke zus naar de eerste hulp van het St. Elisabeth Ziekenhuis gekomen. De man eiste dat zijn zus direct werd geholpen. Toen er eerst om het identiteitsbewijs van de vrouw werd gevraagd, sloegen bij de man de stoppen door. Twee bewakers wisten de man naar buiten te dirigeren. Daar kreeg hij opnieuw een woedeaanval en werkte hij een van de bewakers tegen de grond.

Agressiviteit

Het voorval is het derde in korte tijd waarbij patiënten of familie van patiënten zich agressief opstellen tegen ziekenhuispersoneel. In ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Nijmegen werden artsen en verpleegkundigen ernstig bedreigd. In Bergen op Zoom gingen familieleden door het lint nadat een vrouw was overleden. Twee veroorzakers van een verkeersongeluk met dodelijke afloop misdroegen zich op de eerste hulp van een ziekenhuis in Nijmegen. Alleen in het laatste geval is aangifte gedaan. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top