ACTUEEL

Weerstand tegen EPD groeit

Uit opgevraagde cijfers bij het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat inmiddels ruim 462.000 mensen bezwaar hebben aangetekend tegen opname in het elektronisch patiëntendossier (EPD). Dat meldt De Pers. Dit is een stijging van 40 procent ten opzichte van begin vorig jaar.

Kritisch op EPD

Volgens de VVD is het nog maar de vraag of de Kamer goedkeuring verleent aan het EPD. Het had eigenlijk al ingevoerd moeten zijn. In het regeerakkoord van Balkenende IV stond dit gepland voor 2009. Het is naar eind 2010 doorgeschoven, maar waarschijnlijk wordt ook dat niet gehaald. Volgens De Pers is de Eerste Kamer ‘zeer kritisch’.

'Overtrokken prestigeproject'

Snelle informatieoverdracht middels het EPD moet vooral medische missers voorkomen. Senator Heleen Dupuis (VVD), vicevoorzitter van de Eerste Kamer- commissie voor Volksgezondheid beschrijft het EPD echter als ‘een zee van ellende, megalomaan en een overtrokken prestigeproject.’ De gedachte dat je veel levens redt is niet onderbouwd  volgens haar. “En dat geloven we ook niet”, zegt ze in De Pers.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

DGo

12 februari 2010

Mevrouw Dupuis heeft volkomen gelijk!Zij beschikt dan ook over een uitstekende adviseur :)

Top