ACTUEEL

E-helden: nieuw platform voor opschaling ehealth

Drie aanbieders van ehealth-toepassingen, Compaan, Innospense en Sensara, starten samen een platform voor snellere implementatie van ehealth. Daarbij richten ze zich niet zo erg op techniek, maar op het menselijk gezicht van ehealth.

Dat stellen Compaan, Innospense en Sensara in een gezamenlijk persbericht. Het platform E-helden gaat op 16 april van start.

Uitprobeerfase

Het ehealth-platform is een idee van Reinout Engelberts (CEO Sensara), Joost Hermanns (medeoprichter Compaan) en Thijs van Nuenen (oprichter Innospense). Zij vinden dat techniek te ver af staat van de mensen die er mee moeten werken. Die onbekendheid houdt implementatie op grote schaal tegen, aldus de oprichters. "Projecten blijven vaak steken in de goedbedoelde uitprobeerfase terwijl onderzoek aantoont dat het welzijn van ouderen stijgt en dat mantelzorgers minder belasting ervaren", zegt Joost Hermanns.

Zorginnovatie

Om daar iets aan te doen zijn zij het concept E-helden gestart. Dat kan iedereen binnen de zorg zijn, variërend van verpleegkundige tot huisarts, mantelzorger tot zorginnovatie-adviseur of Wmo-consulent tot zorgverzekeraar. Zo zijn Jur Botter (wethouder Wmo Zorg & Welzijn in Haarlem), Menno Jansen (programmamanager Zorginnovatie bij CZ) en Jacqueline van Vliet (manager Aafje Thuiszorg en Zorghotels) te zien in de campagne die op de Zorg & ICT Beurs geïntroduceerd zal worden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top