ACTUEEL

Klink: zorgverzekeraars geen toegang tot EPD

Er komen geen uitzonderingsmogelijkheden om zorgverzekeraars in bepaalde gevallen toegang te geven tot het elektronisch patiëntendossier. Minister Klink heeft de Tweede Kamer aangegeven dat hij dit advies van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) overneemt en de Kamer een voorstel tot wijziging van de wet zal voorleggen.

Aanpassing wet op EPD

Het CBP heeft de minister geadviseerd de uitzonderingsmogelijkheden die verzekeraars in enkele gevallen toegang geven tot het EDP te schrappen in zowel het Besluit als ook in de Wet op het EPD. De uitzonderingsgronden voor zorgverzekeraars waren eerder al uitgewerkt in het aan het CBP voorgelegde voorstel tot wijziging van het Besluit Burgerservice Nummer (BSN) in de zorg.

Schrappen EPD-toegang

Het CBP kiest voor het schrappen, omdat het problemen voorziet voor zover zorgverzekeraars ook als zorgaanbieder op gaan treden. De organisatie wil dat zorgverzekeraars helemaal geen toegang meer krijgen tot het EPD.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anonym

14 februari 2010

Dit is ongelooflijk. Wist de gemiddelde Nederlander uberhaupt wel dat deze uitzonderingsmogelijkheid bestond? Volgens mij niet, anders hadden er vast wel meer dan een miljoen bezwaar aangetekend.

Weer een voorbeeld van dat we met zij allen voor de gek worden gehouden door deze regering. Aan dit stel idioten willen wij onze medische gegevens toevertrouwen????

Top