ACTUEEL

Elsevier: ZKN-keurmerk is betrouwbaar stempel

Het keurmerk van branchevereniging Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is “een begin van garantie is op goede en veilige zorg”. Dat constateert weekblad Elsevier op basis van het jaarlijkse onderzoek naar de beste klinieken. Van de klinieken die bovengemiddeld scoren, heeft 71 procent het keurmerk; van klinieken die onder het gemiddelde blijven, heeft 63 procent géén keurmerk.

Voor het onderzoek keek Elsevier samen met onderzoeksbureau SiRM naar 231 particuliere klinieken en twaalf behandelingen, waaronder knie, staaroperatie, borstvergroting of rimpelvuller. De drie Beste particuliere klinieken van 2018 zijn volgens onderzoek van Elsevier Weekblad Acura Medisch Centrum voor dermatologie in Weert, Bergman Clinics voor knieprothesen in Naarden en Den Bosch en Dr. Brinkmann Kliniek voor dermatologie in Nieuwegein en Assen.

De drie klinieken hebben op alle onderdelen van het onderzoek de hoogst mogelijke score. Daarnaast haalden 65 vestigingen voor verscheidene behandelingen en ingrepen de hoogste eindscore, maar niet op alle onderdelen.

De particuliere klinieken zijn beoordeeld op grond van verplicht aangeleverde kwaliteitsgegevens aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd )IGJ), en aan het Zorginstituut Nederland. De 251 voor het onderzoek gebruikte indicatoren zijn opgesteld door de sector zelf, gebaseerd op afspraken van artsen met Inspectie, verzekeraars en patiëntenorganisaties. Klinieken die uitblinken in patiëntveiligheid krijgen van Elsevier Weekblad een extra vermelding.

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top