ACTUEEL

Gertrude van den Brink verkozen tot Zorgmanager van het Jaar

Gertrude van den Brink, bestuursvoorzitter van Middin in Rijswijk, is verkozen tot Zorgmanager van het Jaar 2018. Zij volgt bestuursvoorzitter Ernst Kuipers van het Erasmus MC op. De uitslag is op 19 april bekendgemaakt door juryvoorzitter André Rouvoet tijdens een congres van vaktitel Zorgvisie.

"Gertrude van den Brink is een manager die de zelfstandigheid en keuzevrijheid van mensen met beperkingen voorop stelt", aldus Rouvoet. "Zij doet dit op verschillende niveaus. Op landelijk niveau zet ze zich in voor programma’s voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Ze heeft een rustige maar besliste stijl van leidinggeven die respect afdwingt."

De andere kandidaten voor de prijs waren Mark van Houdenhoven, bestuursvoorzitter van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, en Peter Langenbach, bestuursvoorzitter van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De genomineerden zijn voorgedragen door een selectiecommissie bestaande uit  professor Pauline Meurs en bestuursadviseur en coach Frits Verschoor.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top