ACTUEEL

Menzis stopt contractering kleine apotheken

Menzis zet schaalvergroting in om medicijndistributie goedkoper te maken. Daarom stopt de zorgverzekeraar volgend jaar met het contracteren van kleine openbare apotheken.

Dat meldt het Pharmaceutisch Weekblad (PW) op 19 april. De relatief hoge vaste kosten zijn voor Menzis de belangrijkste reden om te stoppen. Daarnaast vraagt de zorgverzekeraar zich af of in de kleine apotheken wel genoeg  personeel aanwezig is om het werk kwalitatief hoogwaardig uit te voeren.

Receptregels

Het is nu nog niet bekend hoeveel of welke apotheken volgend jaar geen contract krijgen. Een kleine apotheek is een apotheek met minder dan drie fte naast de apotheker, die maximaal 70.000 receptregels verwerkt en die geen onderdeel is van een maatschap of keten, zo staat in het Zorginkoopbeleid Farmaceutische Zorg 2019. Menzis hanteert daarbij ook als regel een maximumafstand van 4,5 kilometer tot de dichtstbijzijnde gecontracteerde apotheek. 

Het gaat volgens PW vooral om apotheken in grote steden. Wat er moet gebeuren in een stadswijk met meerdere kleine apotheken, maakt Menzis later bekend.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top