ACTUEEL

IGJ plaatst verpleeghuis Talma Hof onder verscherpt toezicht

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord, onderdeel van Zorggroep Oude en Nieuwe land, voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie heeft tekortkomingen geconstateerd op het gebied van persoonsgerichte zorg en deskundigheid van zorgverleners.

De IGJ bezocht Talma Hof voor het eerst in augustus 2016. Bij dat bezoek zag de inspectie dat er een groot aantal dingen niet op orde was. De instelling zette verbetermaatregelen in, maar die hebben onvoldoende effect gehad. De kennis van zorgverleners over cliënten met psychogeriatische problemen moet beter. De zorgverleners moeten de familie of andere vertegenwoordigers van de cliënten meer betrekken bij de zorg. Ook moeten de dossiers van de cliënten beter worden bijgehouden. Dit is nodig om veilige en goede zorg voor cliënten te garanderen.

De inspectie heeft niet genoeg vertrouwen in de verbeterkracht van Talma Hof. Daarom heeft de inspectie Talma Hof voor een periode van zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie zal de komende tijd de voortgang in de gaten houden. Dat zal onder meer gebeuren door aangekondigde en onaangekondigde bezoeken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top