ACTUEEL

Samenwerking De Kleine Prins, De Hoogstraat en Amerpoort

De Kleine Prins, De Hoogstraat Revalidatie en Amerpoort gaan speciaal onderwijs, revalidatie en zorg binnen één onderwijsgroep samenbrengen. Zij werken in de klassen samen aan een goed leven voor kinderen met een beperking.

Dat melden de drie partijen in een gezamenlijk persbericht. Bestuurders Paul Willlems van Amerpoort, Steven Berdenis van Berlekom van De Hoogstraat Revalidatie en Jan Reitsma van De Kleine Prins/Ariane de Ranitz speciaal onderwijs hebben daarvoor op 20 april een contract getekend.

Karakteristieken

De Kleine Prins biedt speciaal onderwijs dat recht doet aan alle unieke karakteristieken, mogelijkheden en behoeften van het individuele kind. De Hoogstraat biedt persoonlijke en actuele medisch specialistische revalidatie ter ondersteuning van kind en gezin om zich maximaal te ontwikkelen en hun leven in te richten zoals zij dat willen. Amerpoort biedt begeleiding, verzorging en behandeling aan kinderen met een verstandelijke beperking waarbij er vaak ook sprake is van meervoudige problematiek.

Zorgarrangement

In de onderwijszorggroep werkt een begeleider vanuit de zorg samen met een onderwijsassistent onder supervisie van een leerkracht. Indien nodig wordt revalidatiebehandeling geboden door het revalidatieteam van De Hoogstraat. Zo ontvangt elk kind een onderwijszorg-arrangement aangevuld met revalidatiebehandeling op maat. Door als professionals effectief samen te werken met ouders biedt de onderwijsgroep een compleet onderwijs-revalidatie-zorgarrangement voor ieder kind en gezin.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top