ACTUEEL

'Tzorg verhoogt uurloon thuishulp, nu tarieven nog'

Thuiszorgorganisatie Tzorg heeft met onmiddellijke ingang de uurlonen voor huishoudelijke verzorging verhoogd. Ze worden betaald conform de nieuwe loonschaal voor medewerkers in gemeenten die moeten voldoen aan de in de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) vastgelegde reële prijs.

Dat stelt Tzorg in een persbericht. De organisatie komt hiermee voortijdig collectieve afspraken over loonsverhoging na, de gemeenten moeten dat nog doen wat betreft inkooptarieven. Dat brengt een zeker bedrijfsrisico met zich mee. Tzorg is werkzaam in zo’n 300 gemeenten en heeft ongeveer 9200 medewerkers. De helft van de gemeenten is AMvB-plichtig, maar nog geeneen heeft de tarieven verhoogd, aldus Tzorg.

Druk

Dat kan verschillende redenen hebben: onwetendheid, onduidelijkheid over beschikbare middelen maar ook gebrek aan een gevoel van noodzaak. Tzorg gaat daarom met collega-organisaties, vakbonden en branchevereniging BTN druk zetten op de gemeentes en vooral de formerende politieke partijen. Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) helpt daarbij. Als leidraad voor een reëel tarief conform de cao vvt heeft de VNG een rekenmodel gepubliceerd.  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top