ACTUEEL

OM: cel voor aanranding chronisch ziek meisje in revalidatiekliniek

Een 40-jarige man, die een chronisch ziek meisje aanrandde in een revalidatie-instelling in Zwolle, hangt een gevangenisstraf van 5 maanden boven het hoofd. Daarvan zijn drie maanden voorwaardelijk. Zo hoorde hij tegen zich eisen voor de rechtbank in Zwolle. De man zou het 13-jarige slachtoffertje in oktober 2016 twee keer hebben betast toen ze op een taxi zat te wachten.

Dat meldt RTV Oost op 24 april. Volgens het meisje kwam er een man met een jongetje in een veel te grote rolstoel naast haar zitten. Hij vertelde dat ze mooi was en zat toen aan haar. Twee tandartsassistentes herkenden hem omdat hij eerder met zijn zoontje - het jongetje in de grote rolstoel - in de tandartspraktijk was.

Camerabeelden

De 40-jarige ontkent dat hij op dat moment bij de instelling was, alhoewel hij herkend werd op beelden van een bewakingscamera die bij de ingang hing. De kliniek besloot de beelden veilig te stellen nadat ze hadden gehoord van de aanranding. Volgens de verdediging klopt het signalement niet en zou de dader in het Engels tegen het meisje gesproken hebben, terwijl haar cliënt een analfabete man is die niet eens Nederlands spreekt. De 40-jarige komt oorspronkelijk uit Syrië en woont nu in Oost-Souburg.

Smartengeld

De ouders van het slechtoffer eisen bijna duizend euro aan smartengeld. Hun ernstig zieke dochter is de gebeurtenis nog niet te boven en is van een vrolijke puber een teruggetrokken schrikachtig meisje geworden, zo stellen ze.

De rechtbank doet op 8 mei uitspraak.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top