ACTUEEL

Springer Nature neemt Medidact over

Springer Healthcare neemt Medidact over. Medidact is onderdeel van Van Zuiden Communications en biedt professionele en congresinformatie voor de medische zorgverlener. Springer Healthcare is onderdeel van het uitgeefconcern Springer Nature waar ook de uitgever van Skipr, BSL, onder valt.

Volgens Springer Nature, dat de overname bekendmaakt, past de overname perfect in de strategie van Springer Healthcare Benelux “om te blijven groeien als een toonaangevende dienstverlener van wetenschappelijke communicatie en diensten in de gezondheidszorg”. Springer Healthcare verwerft alle Medidact-activiteiten. Een aantal medewerkers van Van Zuiden Communications zal in verband met de acquisitie toetreden tot Springer Healthcare.

Medidact, gevestigd in Nederland, biedt professionele en congresinformatie voor de medische zorgverlener via een portfolio van kranten, websites, video's, e-mailnieuwsbrieven en apps en richt zich vooral op de specialismen oncologie, hematologie, reumatologie, neurologie, infectieziekten, gastro-enterologie en longziekten. De overname stelt Springer Nature in staat haar gespecialiseerde wetenschappelijke communicatieportfolio verder uit te breiden.

Zorgverlener voor de gezondheidszorg

Springer Healthcare is actief "als zorgverlener voor de gezondheidszorg" in 22 landen met ongeveer vijfhonderd werknemers. Samen met partners bereikt Springer Healthcare de medische doelgroep met content, congresverslagen, permanente educatie, video's en communicatieoplossingen. Juliette Bos, directeur van Springer Healthcare Benelux: "Deze acquisitie vertegenwoordigt een strategische groei voor Springer Healthcare Benelux en zal ons helpen om onze kennis en expertise te verbreden en onze klanten aanvullende innovatieve vormen van dienstverlening aan te bieden."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top