ACTUEEL

Bussemaker schrapt minutenregistratie in AWBZ

In 2012 moet er een einde komen aan de minutenregistratie in de AWBZ-zorg. Het is niet realistisch om dit in 2011 te stoppen. Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS de Tweede Kamer donderdag laten weten.

Vermindering bureaucratie

Vooruitlopend op het einde van de minutenregistratie start waarschijnlijk in april een proef die de bureaucratie ook moet verminderen. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang, aldus Bussemaker tegen de Kamer, die de administratieve rompslomp liefst zo snel mogelijk ziet verdwijnen. De bewindsvrouw heeft het voorstel van het CDA om lessen uit de proef al in 2011 in praktijk te brengen, vooruitlopend op de nieuwe situatie in 2012 overgenomen. Het CDA hoopt dat er zo snel meer ruimte komt voor handen aan het bed. Ook Bussemaker vindt dat de zorg centraal moet staan en niet het papierwerk, maar ze wil de overgang wel grondig voorbereiden.

Pilot

Volgens Bussemaker hebben verschillende zorginstellingen, Rivas, Omring, Zuwe en Hilverzorg, zich gemeld voor de proef. Rivas Zorggroep wil per 1 april beginnen. Doel van de pilot is een zo eenvoudig mogelijk systeem te krijgen met een vaste vergoeding voor de zorgaanbieder en een vaste eigen bijdrage, gekoppeld aan de indicatie. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top