ACTUEEL

Innovatieclub Lygature versterkt raad van bestuur

De board of directors (raad van bestuur) van Lygature is versterkt met drie nieuwe leden: Marian Joëls, lid van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum in Groningen; Michel Rudolphie, voormalig directeur van KWF Kankerbestrijding en Hans van Eenennaam, executive vice president antibody research Aduro Biotech Europe. Lygature is een stichting die helpt medische innovaties te realiseren voor de medische noden van patiënten wereldwijd.

De uitbreiding van de raad van bestuur is volgens de organisatie nodig "om de leiderschapsrol op het gebied van gedeelde infrastructuur, regulatoire innovatie en verwaarloosde tropische ziekten verder uit te bouwen". Joop Sistermans, voorzitter van de board of directors, noemt het "fantastisch" dat de raad van bestuur is versterkt met "mensen van naam en faam". "Hun expertise vanuit de verschillende bloedgroepen: academisch, biotech en gezondheidsfondsen zal heel waardevol zijn."

Naast bovengenoemde leden bestaat de raad van bestuur uit Ada Kruisbeek, oprichtster en wetenschappelijk directeur van DC Prime; Frank Leemhuis, managing director Mercachem en Joop Sistermans, bestuurder van meerdere bedrijven, voormalig executive vicepresident van Akzo Nobel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top