HRM

ZRT en Hogeschool Ede starten opleiding verpleegkunde in Tiel

Ziekenhuis Rivierenland Tiel (ZRT) gaat in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede hbo-studenten opleiden in het ziekenhuis. De eerste studenten gaan in september van start. Dat meldt De Gelderlander.

In het eerste jaar krijgen studenten tien weken les en lopen zij stage in het Tielse ziekenhuis. In het tweede, derde en vierde leerjaar zijn studenten de helft van het schooljaar in Tiel. Buiten het ziekenhuis kunnen studenten voor hun stages ook terecht bij zorgorganisaties Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland (STMR), Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) en Zorgcentra De Betuwe. Bij het behalen van hun diploma zijn de studenten zeker van een baan bij een van de vier betrokken instellingen.

Het ziekenhuis is blij met de komst van studenten naar Tiel. "Het aantal hbo-geschoolde verpleegkundigen moet toenemen in Tiel. Volgens de richtlijnen moeten we naar ongeveer dertig procent hbo-ers onder de verpleegkundigen, nu zitten we op zo'n tien procent", aldus een woordvoerder in De Gelderlander.

Complex

Ook is een toename van het aantal hbo-verpleegkundigen volgens de woordvoerder van het ziekenhuis nodig vanwege de toegenomen complexiteit van de zorg. "Patiënten hebben vaak meerdere klachten tegelijk, dat maakt processen ingewikkelder. Verpleegkundigen moeten hierin de regie kunnen voeren en daarvoor is een meer abstract denkniveau goed."

1 Reacties

om een reactie achter te laten

R. M. Dalmijn

26 april 2018

Prima!

Eindelijk een visionair initiatief in praktijk gebracht.

Succes

Top