ACTUEEL

Vilans benoemt nieuwe directeur Programmamanagement

Anneke Augustinus treedt per 1 juni 2018 in dienst als directeur Programmamanagement bij Vilans, kenniscentrum voor de langdurende zorg. Zij neemt de taken over van Hannie Treffers, die in juli haar werkzaamheden voor de organisatie afrondt.

Anneke Augustinus is vijwel haar hele werkzame leven actief in de zorg en meer specifiek ouderenzorg. Haar allereerste ervaring met de zorg deed ze op haar zestiende op, in een vakantiebaantje in een verpleeghuis. Ze studeerde daarna rechten, maar ging al gauw aan de slag in de zorg. Ze volgde een academische leergang Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit. Augustinus heeft in de afgelopen decennia onder meer gewerkt als senior beleidsmedewerker bij het ministerie van VWS, met als aandachtspunt ‘vergrijzing’. Ze is daarna coördinator medische staf bij het Ziekenhuis Rijnstate geweest en zorgmanager care bij Zorg en Zekerheid.

Hannie Treffers is als directeur Programmamanagement verantwoordelijk geweest voor de resultaten van een aantal landelijke verbeter- en veranderprogramma’s zoals In voor zorg! en Waardigheid en trots, die volgens Vilans een sterke stimulans waren voor het verbeteren van kwaliteit en organisatie in de langdurige zorg. Zij is sinds 2009 verbonden aan Vilans. Haar opvolger zal onder meer de opbrengsten van Waardigheid en trots in toekomstige activiteiten voor verbetering van ouderenzorg doorzetten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top