ACTUEEL

Elburg wil eerstelijnskliniek

De gemeente Elburg onderzoekt de mogelijkheden om de huisartsen- en tandartszorg en fysiotherapie in de gemeente te versterken in een kleine kliniek. Elburg ligt tussen twee het St. Jansdal in Harderwijk en Isala Klinieken in Zwolle, maar deze zijn door verkeersdrukte steeds moeilijker bereikbaar. Dat melden het Reformatorisch Dagblad en Veluweland.nl.

Laagdrempeligheid

Elburg heeft interesse in een kleine, laagdrempelige kliniek voor mensen die meer zorg nodig hebben die de huisarts kan bieden, aldus het Reformatorisch Dagblad. Volgens de wethouder Gerard van der Velde is het namelijk niet voor iedere patiënt wenselijk om helemaal naar het St. Jansdal of Isala Klinieken te gaan. Hij wil daarom de zorgstructuur in de gemeente versterken.

Samenwerkingspartners

De gemeente gaat nu in samenwerking met de ziekenhuizen, de huisartsen in Elburg en verpleeghuiskoepel Het Baken na in hoeverre een dergelijke kliniek rendabel is. Een gezamenlijke praktijk voor alle huisartsen is in ieder geval geen optie gebleken. Daarvoor was te weinig ruimte. “Niet alles valt zomaar over te hevelen naar de lokale situatie. Daarnaast gaat het nu niet om een zeer grote patiëntenstroom binnen onze gemeente en de naaste regio," aldus Van der Velde op Veluweland.nl.

Verloop onderzoek

Eind maart komen de betrokken partijen samen om de notities waarin iedere partij de mogelijkheden schetst te bespreken.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top