Tech

Franciscus Gasthuis monitort patiënt via sensor onder matras

Het Franciscus Gasthuis heeft een patiëntveiligheidssysteem in gebruik genomen dat via een sensor onder het matras de belangrijkste vitale functies bij patiënten meet, zoals hartritme, ademhalingsfrequentie en beweeglijkheid. Zodra er zich een complicatie dreigt voor te doen bij de patiënt, ontvangt de verpleegkundige een alarm op de kleine draagbare pieper.

Het ziekenhuis heeft de afgelopen periode proefgedraaid met het zogeheten EarlySense-systeem op de verpleegafdeling longziekten. Met het systeem zijn volgens afdelingsmanager Lex Kahlmann levens gered en valincidenten voorkomen. Het systeem waarschuwt namelijk ook in een vroegtijdig stadium als een verwarde patiënt het bed dreigt te verlaten, met het risico op een valincident.

Hulpmiddel

Het Franciscus Gasthuis investeert in deze technologie omdat het de verpleegkundigen ondersteunt in de aandacht en verzorging van onder meer kwetsbare ouderen. Kahlmann: "De technologie is een mooi hulpmiddel, en maakt inmiddels deel uit van het totale veiligheidssysteem, waarbij de rol van de verpleegkundige altijd voorop staat."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top